Hvad er ultralydsrensning?

En ultralydsrenser er et utroligt nyttigt apparat (rustfrit stål kar) der ved hjælp af ultralyd, vand og rensevæske renser emner, nedsænket i væsken, skånsomt, effektivt og ensartet på alle flader der er i berøring med rensevæsken. 

Ultralydsrenseren består af et rustfrit stålkar der fyldes med vand og rensevæske og derefter udsættes for ultralyds svingninger.
Svingningerne der genereres af en transducer på undersiden af karrets bund skaber millioner af små dampbobler (kavitation) i væsken .
Damp boblerne klapper sammen (imploderer) løbende og de små jetstrømme det skaber spuler skånsomt men uhyre effektivt alt skidt af overfladen på alle de emner der er i karret.

Ultralydsrensning er et effektivt alternativ til traditionel mekanisk rensning af sarte eller komplicerede emner derfor har ultralydsrensning i mange år været den ultimative metode indenfor rensning af komplicerede og svært tilgængelige emner.
Princippet bag ultralydsrensning betyder, at hver eneste del / overflade af emnet påvirkes og renses. Den mekaniske eller ioniske binding af snavs til emnet der renses, bliver brudt.

Ultralydsrensning ved hjælp af en ultralydsrenser kan ses som modpol til traditionel mekanisk rensning, der efterlader de dele af emnet, der ligger i fordybninger, kroge, hjørner og andre steder der er svære at nå ”udefra”, urengjorte.
Der er der ingen friktion forbundet med ultralydsrensning. Rengør man emner med en klud eller børste vil der altid være en form for slidtage på emnet  alene pga. af den mekaniske påvirkning og ved sarte emner kan det være nok til at ødelægge emnet.

Ultralydsrensning er ideelt til alle former for emner af metal og aluminium, Smykker mv.

Ultralyds rensning er bla. Perfekt til rensning af karburatorer, da alle dysser og kanaler mv. bliver renset uden adskillelse af karburatoren.

Overfladen af det ultralyds renset bliver ren, men ikke poleret.

Ønsker du en lækker overflade anbefaler vi at vi Vandpolerer overfladerne efter følgende

Hvad kan jeg rense i en ultralydsrenser?

Alle emner der kan tåle postevand og som ikke har en blød/sart overflade kan renses i en ultralydsrenser.
Typisk bruges en ultralydsrenser til rensning af briller, ringe, urlænker, øreringe, kort sagt stort set alle former for smykker.
rensning af cykel kasetter og kæder, knallert motor dele så som karburatorer, geardele, lejer, nav m.m. Karburatorer fra påhængsmotorer, buskryddere, plæneklippere, gokarts, rensning af patronhylstre til genladning og mange andre formål.

I forarbejdede emner som skal renses for skæreolie og anden “forurening” påført emnet i forbindelse med forarbejdningen. Rensning af filtre, valser, dyser i forbindelse med almen vedligehold.   

Hospitaler, fodklinikker, kirurgiske klinikker, ørelæger og tandlægeklinikker bruger i vid udstrækning ultralydsrensning til rengøring af deres instrumenter forud for sterilisation.

Sørg for at vælge en ultralydsrenser af høj kvalitet og undgå mange af de helt billige ultralydsrensere, som ofte har en forholdsvis ringe effekt. Benyt derfor en forhandler der har professionelle ultralydsrensere med store krav til kvalitet og effektivitet.

Ud over at tilsætte vand i ultralydsrenseren skal man også tilsætte en rensevæske. Der findes specielt fremstillede rensevæsker til ultralydsrensning.

Kontakt os

Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles
Privatlivspolitik & Servicevilkår gælder